Întrebări frecvente

Pentru a-ți crea un cont accesează informația de care ai nevoie. Dacă mai ai nelămuriri, scrie-ne prin intermediul formularului de contact.

Pentru a avea acces pe platforma 2people.ro este necesar să ai un cont. 

Contul se creează prin accesarea paginii Contul meu. Aici introduci numele și prenumele tău, precum și adresa de email. 

Parcurgi 4 paşi simpli:

  1. Alegi 3 articole de îmbrăcăminte din garderobă în stare bună şi foarte bună. Alegi un element pe care îl vei adăuga pachetului pentru persoana care îl va primi.
  2. Îţi creezi cont în platformă şi încarci articolele în site.
  3. Împachetezi articolele şi le predai curierului.
  4. Odată ce pachetul tău ajunge la noi, tu îţi vei putea alege un alt pachet din platformă care va ajunge la tine prin curier.

Elementul surpriză poate fi un articol de încălţăminte, un accesoriu, o carte, agendă, un element decorativ…

Ceva ce ţie nu îţi mai foloseşte, însă starea sa permite unui alt utilizator să se bucure de el. 

Acest element nu va apărea în pachetul tău public din platformă, doar va fi menţionat sub denumirea de: Element Surpriză. El va fi descoperit de persoana care doreşte pachetul tău în momentul în care curierul îi va aduce coletul.

Pachetul conţine 5 articole de îmbrăcăminte fără defecte, pete sau rupturi. Pachetul poate avea maxim 2 elemente de acelaşi fel, ca de exemplu 2 bluze, 2 rochii… însă nu poate conţine 3 bluze sau 3 rochii), iar mărimile articolelor cu care se construieşte pachetul trebuie să fie apropiate (ex: Bluză S, Rochie S, Pantaloni M – croi asemănător cu mărimea S).

Îţi completezi adresa de livrare în platformă în contul tău, iar noi vom crea AWB-ul.
Curierul te va suna când va veni să preia coletul şi el îl va aduce la noi. Același curier îţi va aduce şi pachetul solicitat la schimb.

Imaginile trebuie realizate la fiecare articol în parte, poză faţă, poză spate şi înca una care să cuprindă eticheta cu mărimea (dacă articolul are etichetă).
Pozele să fie cât mai clare şi să încadreze întreg articolul.

Odată ajuns la noi pachetul pe care vrei să îl schimbi, vom verifica dacă informaţiile introduse pe site sunt conforme cu pachetul primit, iar apoi vei primi pachetul ales.

Costul unui schimb va fi format din 2 părţi:
a) Costul fix (25 lei) – care include utilizarea platformei, costurile de mentenanţă, costurile de promovare şi împachetare.
b) Costul variabil (personalizat în funcţie de adresă) ce va consta în plata a 2 transporturi de curierat (unul cu pachetul dat la schimb către noi, iar cel de-al doilea cu pachetul primit la schimb de la noi), acest cost va fi calculat în funcţie de greutate şi locaţie.

Noi suntem o asociaţie, scopul nostru nu este să facem profit însă este de datoria noastră să avem proiecte sustenabile.
Pentru un schimb noi plătim 2 costuri pe taxa de curierat (pachetul pe care îl trimiteţi câtre noi, pachetul care pleacă de la noi, ambalarea şi în viitor vom avea nevoie de o persoană dedicată care să se ocupe de această activitate).

Taxa este una care va acoperi aceste costuri însă după calculele noastre nu va fi mai mare decât dacă aţi cumpăra un articol din magazinele cunoscute din Unităţile comerciale (la preţ întreg).

De ce se face plata la început când trimit pachetul, adică eu trimit pachetul şi tot eu plătesc, dacă nu îmi voi alege un pachet la schimb?
Înţelegem că la prima impresie poate părea ciudat, însă noi nu ne dorim să primim pachete care să nu fie schimbate cu altele.

Fiind o asociaţie mică nu ne permitem să plătim transportul de la noi, asta ar însemna să luăm fonduri de la alte proiecte desfăşurate. De asemenea, nu dorim să avem situaţii în care ne sunt trimise pachete care nu respectă regulile stabilite de noi (mai puţine articole, articole murdare, rupte..).

Sigur! Pachetele sunt vizibile pe site şi fiecare va vedea detaliile şi pozele articolelor din pachet.

Nu se poate! Pachetele sunt organizate pe mărimi şi se pot alege exact aşa cum sunt prezentate pe site.