Când alegi hainele pentru a le trimite la noi, poți avea sentimente amestecate de bucurie sau nostalgie sau chiar tristețe.

– Uite! Bluza asta am îmbrăcat-o la primul meu interviu!
sau
– Hahaha! Rochia albă de la nunta verișoarei mele. Ce-o fi fost în capul meu?

Da, emoțiile ne pot năpădi când asociem articolele vestimentare cu motivul pentru care le-am cumpărat.

Dar gata! De astăzi începi sortarea hainelor și păstrezi doar ce îți este de folos. Ce e bun rămâne în dulap, ce nu te mai încape sau nu te mai mulțumește poate să ajungă la altcineva prin platforma 2people.ro.

Organizează-ți hainele și păstrează ce îndrăgești

Marie Kondo este foarte cunoscută acum, are chiar și un serial pe Netflix. Povestea ei este că de la 5 ani îi plăcea să organizeze lucrurile din casă, iar de la 15 ani a făcut-o în mod profesionist. Mai târziu și-a pus ca obiectiv de viață să organizeze întreaga lume. Și a reușit în mare măsură.

Dacă nu ai auzit încă de ea, o să-ți expun pe scurt metoda, pentru ca tu să poți decide ce faci cu hainele din dulapul tău. O să vezi că în urma organizării vei avea mai mult spațiu, vei avea de dăruit, de schimbat sau de reciclat ceea ce nu-ți mai este potrivit. Și mai ales vei avea bucuria că haine bune nu vor lua calea gunoaielor care poluează din ce în ce mai mult.

Înainte de a începe organizarea, rezervă-ți câteva ore și relaxează-te. Ia cu tine doar apă.

  • Organizarea hainelor începe cu adunarea lor: scoaterea din dulapuri și sertare, de pe scaune și valize. Le pui pe toate pe pat și faci o mare stivă. O să te surprindă câte ți-ai cumpărat.
  • Apoi alegi toate tricourile și le pui deoparte. La fel faci cu blugii, rochiile, fustele și restul de haine. Să fie puse toate pe categorii.
  • Din fiecare categorie alegi ce rămâne la tine, ce donezi, ce reciclezi și ce anume pui în pachet la schimb pentru 2people.ro. Aici intervine modul unic de a le alege. Iei articolul de îmbrăcăminte în mână 3 secunde și încearcă să simți dacă îți mai aduce bucurie. Dacă da, îl păstrezi. Dacă nu, îl pui deoparte într-o cutie, pungă sau sac.
  • Articolul păstrat va fi împăturit într-un anumit mod. Scopul e ca fiecare articol să fie împăturit într-un dreptunghi care poate fi apoi rulat în două sau trei. Testul final este ca dreptunghiul rezultat să stea singur pe o suprafață orizontală.
  • Pune tot ce ai împăturit la loc în sertare sau dulap. De exemplu, pune bluzele albe în față și cele colorate și negre mai în spate. Astfel le vezi repede și nu pierzi timp să te întrebi ce porți azi. Dacă ai cutii de depozitare, pune în ele îmbrăcămintea mai măruntă, cum ar fi șosete, ciorapi sau lenjerie.
  • Hainele lungi pot sta pe umeraș. Pune-le pe cele mai lungi primele și pe cele mai scurte ultimele. O să vezi că în spațiul rămas de la hainele scurte poți pune cutii, genți sau mici valize.

Repetă cu toate hainele. Cel mai important lucru este să păstrezi ceea ce îndrăgești. Uite cum arată câteva haine într-un sertar după împăturire.

Organizare haine: înainte și după împăturire

Cum împăturești hainele

Un video face cât o mie de imagini, așa că vezi cum se împăturesc hainele chiar de la Marie Kondo.

Alege 5 articole și pune-le pe platformă

După ce ai pus la loc tot ce vrei să păstrezi a venit timpul hainelor pe care te-ai decis să le schimbi. Alege haine bune, curate și călcate. Fă minim o poză pentru fiecare. Apoi împăturește-le așa cum ai aflat mai sus. Mulțumește-le că te-au servit.

Intră pe platforma 2people.ro și creează un cont. Ai de introdus adresa de email pe care o folosești des și numele tău. Din pagina Contul meu, dă click pe Adaugă pachet. Aici vei insera denumirea pachetului, imaginea principală, galeria de imagini, descrierea celor 5 articole cu mărime și brand unde este cazul. Formularul conține și alte câmpuri explicate, ușor de completat.

După ce ai terminat, te vom suna în maxim 48 de ore și vom stabili cum trimiți pachetul. Între timp uită-te pe site și alege-ți și tu un pachet. Dacă ai întrebări consultă pagina de Întrebări frecvente.

După ce pachetul tău ajunge la noi și trece de verificare, vei putea să-ți iei pachetul ales.

Dacă te-ai decis să schimbi haine pe platforma 2people.ro îți mulțumim pentru protejarea mediului.